Weekmail 2

Beste commilitones,

wees gegroet en welgekomen op de tweede AB week van het semester. Deze week geven we de officiële start aan ons jaar: het is namelijk morgenavond de come-in. Dus zin in een gezellige babbel, een gratis pintje en een dik feestje? Zak dan zeker af naar de Canard Bizar want het wordt zeker en vast een knaller van formaat!

Het is ook de perfecte kans om de nieuwe generatie AB’ers eens te ontmoeten, met alle nieuwe schildknapen die aanwezig zullen zijn. Voeg daar nog aan toe dat onze teerbeminde Prosenior Jonas dinsdag zeer vroeg moet opstaan, maar ook geen nee kan zeggen tegen een gratis pintje, wel dan wordt het zeker en vast een avond om niet te missen.

De rest van de weekdagen staan ingepland als vaste kater dagen, we gaan het dus rustig aan doen.

Volgende week vliegen we er weer dik in met onze clubavond op maandag en het schachtenkonvent op dinsdag. De nieuwe schildknapen worden dus ook volop mee betrokken in al het heisa van den AB.

Met andere woorden, het komt dik in orde! Tot zover mijn wekelijkse update over al wat AB is. Hopelijk tot morgen.

Senior out!

Ut Vivat, Crescat et Floreat KHSM Antwerpen Boven

Xeno De Vriendt

Praeses 2016-2017

Weekmail 1

Wederom gegroet commilitones!
Het is zover: het AB-jaar gaat eindelijk weer van start & zoals verwacht starten we goed.
Deze avond is er uiteraard al een clubavond voor de echte die-hards. Dus iedereen die niet meer kan wachten om hun teerbeminde praeses nog eens te zien, wees wel gekomen!
We vervolgen de week woensdag met Student kick-off. Ik weet het drukte, maar dan kunnen we des te meer mensen eens tonen hoe Antwerpen feest.
Maar dan hebben we nog niet gesproken over deechte kick-off van het jaar. Ik heb het natuurlijk over de come-in volgende week maandag. Een samenkomst van de oude en nieuwe AB generaties, wat wil een mens nog meer?
Kortom we vliegen er in & we vliegen er goed in!
Ik hoop jullie talrijk terug te zien en hoop dat jullie evenveel zin hebben in het nieuwe jaar als mij!

Ut Vivat, Crescat et Floreat KHSM Antwerpen Boven

Xeno De Vriendt

Praeses 2016-2017

Weekmail 12: Massacantus

Beste commilitones,

Hopelijk zijn jullie allemaal braaf geweest dit jaar zodat de Sint jullie deze nacht kan verblijden met wat lekkers en vele cadeautjes. De Sintvreugde gaat jammerlijk genoeg ook hand in hand met nakende einde van het eerste semester. Het zit er weeral op en de examens komen er weer aan. Tijd om het studentenleven en al het feestgedruis even naast ons neer te leggen en toch even aan ons verstandelijke capaciteiten te werken.
Alvorens we ons volledig gaan isoleren voor de komende acht weken van enig bestaand sociaal contact, gaan we er tóch nog één week tegenaan.

Nu de kerstman ons vorige woensdag een bezoekje is komen brengen op de club en Sinterklaas na morgenavond weer op weg is naar het warme Spanje, komen we helemaal in de kerstsfeer.
Daarom ruilen we maandag onze laatste clubavond om voor de kerstmarkt. Tijd om te gaan schaatsen en heerlijke jeneverkes of glühweins te gaan nuttigen. We spreken af om 20.00u aan de schaatsbaan onder de Stadshal (Emile Braunplein).

Woensdag is het dan de allerlaatste activiteit van het semester, en dat is al jaar en dag de Massacantus. Als je nog steeds mee wilt gaan, kan dit nog, aangezien we nog één ticket over hebben.
Degene die meegaan, hebben eerder deze week een mailtje gekregen van onze penning. Ook als je niet meer meegaat, verwachten we wel dat ge uwe pot betaalt, aangezien we ze voor jullie hebben voorgeschoten. We spreken af om 18.45u aan de Canard Bizar om gezamenlijk naar den Expo te vertrekken. Even meedelen dat de Massacantus begint om 20u en de eerste tempus gepland staat rond iets na 22u. In deze twee uur is het onmogelijk (!) om binnen of buiten te gaan bij den Expo. Hierna blijven de deuren open staan.

Na de massacantus kunnen we nog verder afzakken naar de Overpoort voor een afterparty, waarbij we nog gratis bier voorzien voor jullie in de Canard! De Kerstman blijft maar cadeautjes achterlaten.
https://www.facebook.com/massacantus.gent/?fref=ts

PS: Als laatste cadeau zit in de bijlage van deze mail ook het tweede ABeeke van het jaar, voor zij die woensdag niet op de club waren (foei trouwens!)

Verder wens ik iedereen nog prettige feestdagen, ne zatte oudjaar, veel succes met de examens en hoop ik jullie allemaal terug te zien in het tweede semester.

Ut Vivat, Crescat et Floreat KHSM Antwerpen Boven

Weekmail 11: Kerstclub

Beste commilitones,

Na een semester vol doldwaze, zatte en minder zatte activiteiten wordt het eens tijd om de memorabelste momenten terug op te rakelen. Daarom zal onze secretaris jullie komende week verblijden met het tweede ABeeke van het jaar! Alvast één leeswaarschuwing: het kan schokkende beelden bevatten! Nog twee weken staan er ons te goed, in deze steeds kouder wordende periode van het jaar. Daarom, om jullie warm te maken, hier de opsomming van de activiteiten van de komende week.

Om origineel te starten: maandag hebben we clubavond in de Canard Bizar. Ook op het einde van het semester zijn daar nog steeds pintjes te verkrijgen aan 1.5euro vanaf 21u. Ideale gelegenheid om een avondje rustig te komen bijpraten.

Woensdag is het tijd voor onze laatste club van het semester. Niet zomaar een club, maar onze kerstclub. Ongegeneerd vergeten we even dat de Sint nog moet langskomen. Ook omdat den AB een apolitieke club is (artikel 1.2 in onze statuten) gaan we ons niet moeien met heel dat Zwarte Piet gedoe, en gaan wij gewoon rechtstreeks over naar kerstmis! De vervroegde kerstsfeer zal helemaal aanwezig zijn woensdag in de cantuszaal met als hoogtepunt de komst van de goedheiligman! Aangezien de Kerstman zijn elfen de Schengenzone niet meer in geraken wegens de verhoogde terreurdreiging in Europa, is de kerstman ook niet van alles op de hoogte. Moest je zelf nog sappige roddels, weetjes, leugens, mededelingen hebben over de andere commilitones, schachten of praesidium? Eén adres: kerstman@antwerpenboven.be en al uw verhalen komen rechtstreeks (!) bij hem terecht. Verder is een cadeauloze kerstboom ook maar iets stom, dus breng daarom allemaal een klein cadeautje mee ter waarde van 2 a 2.5euro voor onder onze boom en deze zullen dan tijdens de club worden uitgedeeld door onschuldige handen. Afspraak om 20.30u in de kleine zaal van de Canard Bizar.

Ut Vivat, Crescat et Floreat KHSM Antwerpen Boven!

Weekmail 10: Bowlen

Beste commilitones,

Nu de boeren voorbije donderdag zelf ontdekt hebben dat ze compleet aan de schandpaal genageld worden op onze club, denk ik dat onze missie geslaagd is. Wel allemaal bedankt om zo talrijk aanwezig te zijn. Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat we de zaal ook echt effectief met 100 man gingen vol krijgen. Om na een aantal zware weken onze lever even te laten bekomen, doen we het deze week allemaal wat rustiger aan.

Maandag hebben we naar vanouds clubavond. Ik beloof deze week wél aanwezig te zijn en mij ’s middags niet opnieuw naar één of andere dagdisco te begeven! Pintjes zijn uiteraard opnieuw te verkrijgen met clubkaarten bij het dragen van dat prachtige rood-wit-rode lint. Afspraak vanaf 21u in de Canard Bizar.

Woensdag 25 november gaan we bowlen. Na weken van actieve drankactiviteiten, gaan we deze week eens passief sporten. We spreken af om 20.45u in de Overpoort Bowl. Kom aub op tijd, zodat we banen kunnen verdelen en om 21u kunnen beginnen. We voorzien twee spelletjes bowlen en een aantal hydraterende gerstendrankjes (kwestie van toch ook geen afkickverschijnselen te krijgen).
https://www.facebook.com/events/146370175720138/

Zoals ge ziet, hoe minder er gezopen wordt, hoe minder ik ook te vertellen heb.
Tot volgende week!

Ut Vivat, Crescat et Floreat KHSM Antwerpen Boven!

Weekmail 9: Vrienden- & Familieclub

Beste commilitones,

Het was me weer een zeer geslaagde editie van de Gravensteenfeesten. Met 24 AB’ers waren we dit jaar zeer goed vertegenwoordigd! Plezier, drank, verbroedering en binnen- en buitenshuis intriges en gemuil hebben ongetwijfeld voor een aantal stevige katers, schaamte en epische verhalen gezorgd. Voor zij die ondertussen al beginnen denken ‘shit, week 9… eumh, studeren??!’ zal ik vanaf volgende week de nummering in mijn weekmails weglaten, zodat we collectief het nakende einde van het semester kunnen negeren! Deze week doen we dat met een portie passieve sport en een club.

Maandag hebben we nog eens gewoon een clubavond. Ideaal moment om nog eens op het gemak met elkaar bij te praten. Verder zullen we ook voorrondes organiseren voor het Kickertornooi van het SK aangezien we maar één team mogen sturen. Hiervoor dien je met twee te zijn en iets te laten weten aan onze ontspanning (via Facebook of ontspanning@antwerpenboven.be). De clubavond start om 21u en uiteraard zijn er pintjes te verkrijgen aan 1.5euro. De voorrondes van het kickeren starten om 22u.

Dinsdag 17 november is het kickertornooi van het SK. Deze zal starten om 18u en vindt plaats in de Bierologie. Zoals hierboven vermeld, kunnen we maar twee man sturen, maar uiteraard is iedereen welkom om te komen supporteren.

Donderdag 19 november hebben we eindelijk is voor één keer een open club, onze vriendjes- & familieclub. Belangrijk om te weten is wel dat je je hiervoor dient in te schrijven, ook als je alleen komt. Inschijven kan hier: http://bit.ly/1MH9346. Tot en met morgen kan je twee mensen inschrijven. Vanaf 19u morgenavond zullen de rest van de plaatsen vrijkomen zolang er nog plaatsen zijn. We beginnen eraan om 20.30u, in de grote zaal van de Canard Bizar.

Verder zullen we donderdag ook nog een vijftal schachten nadopen. Dit zullen we doen om 20.00u, ook in de grote zaal van de Canard Bizar. Als je graag bij dit plechtig moment aanwezig wilt zijn, kom dan zeker een half uurtje vroeger af. Dit is enkel bedoeld voor AB-leden!
https://www.facebook.com/events/1388594698114740/

Verder komt ook de Massacantus er weer aan. Deze zal dit jaar plaats vinden op woensdag 9 december. De tickets hiervoor zijn al aangekomen. Ik heb opnieuw 20 potten en zal de tickets vanaf deze avond online zetten op de Facebookpagina. Voor zij die het vorig jaar nogal redelijk koud vonden is er goed nieuws, want het is dit jaar opnieuw in de Flanders Expo te doen. Een pot dit jaar kost 18euro. Meer info hierover volgt nog.
https://www.facebook.com/events/422430861262365/

Ut Vivat, Crescat et Floreat KHSM Antwerpen Boven!

Weekmail 8: Gravensteenfeesten

Beste commilitones,

Voor zij die het zich nog herinneren, vorige maandag was het onze Overpoortrolling. Voor de commilitones met cerebrale hiaten zal ik nog maar eens even herhalen dat de 100 bonnen in de Cuba wel degelijk binnen het uur opgeraakt zijn (maar ik denk niet dat jullie zoiets zouden vergeten). Dat vat hebben jullie dus verdiend. Ik zal alvast mijn peeschijven beginnen sparen om deze grap te bekostigen. Belofte maakt schuld!

Maandag hebben we uitzonderlijk geen clubavond. Dit omwille van de Gravensteenfeesten. We gaan opnieuw een geweldige praalwagen bouwen voor de stoet van woensdag en deze moet uiteraard nog in elkaar gestoken en geschilderd worden. Als je zin hebt om te komen helpen en den AB naar de overwinning van prachtigste wagen te helpen, wat beloond wordt met vaten (let op de meervoudsvorm!), zijn jullie welkom op het pleintje voor mijn kot om te komen helpen vanaf 20u (Zwijnaardsesteenweg 81). Uiteraard zullen we (een) drank(je) voorzien voor de dorstige werkers! Alle hulp is welkom.

Woensdag is het dan eindelijk de dag van de Gravensteenfeesten. Voor het avondfeest hebben we nog één pot over. Moest je nog graag mee willen gaan, stuur mij dan een berichtje. Voor de commilitones die ’s avonds meegaan maar ook voor zij die niet meegaan, zijn er overdag ook nog een heleboel (gratis) activiteiten. Om 14u spreken we af aan het Sint-Veerlepein voor het Gravensteen. Hier verbroederen we in het Gravensteen met de andere SK-clubs, drinken we iets en herbeleven we de bezetting van 1949 opnieuw. Om 16u vertrekt de stoet richting het Sint-Pietersplein. Het thema van onze wagen is dit jaar cowboys en indianen. Als je van plan bent om mee te wandelen in de stoet, voorzie iets van gepaste kledij (geruite hemd, jeans, cowboyhoed, geweer, pluimen, witte kledij …). Het is een feestdag, dus het zou zeer fijn zijn moest den AB in grote getallen vertegenwoordigd worden.
https://www.facebook.com/events/692610664173119/

Donderdag 19 november is het onze open vrienden-&familieclub. Hier dien je je voor in te schrijven. Elk AB-lid kan initieel twee mensen meebrengen. Als er na volgende zondag nog plaatsen over zijn, mag je nog meer mensen meebrengen (je hoeft niet perse namen op te geven, maar wel invullen met hoeveel je komt). Inschijven doe je op volgende link: http://bit.ly/1MH9346

Ut Vivat, Crescat et Floreat KHSM Antwerpen Boven

Weekmail 7: Overpoortrolling

Beste commilitones,

Na weer een geweldige editie van de Alcoholy (dit jaar btw geëindigd zonder ruzie! Whuaaat?) moeten we jammer genoeg onze bezette cafés terug geven aan hun rechtmatige eigenaars (die van de Point zal blij zijn). Voor degene die er niet bij waren, de uitslag gemist hebben, of te zat waren om het zich überhaupt nog te herinneren, zit de enige, de echte, de officiële en onvervalste puntentelling in de bijlage van deze mail. Bij enige betwisting over de puntentelling, kunt ge altijd beroep aantekenen door een klachtenbrief te schrijven naar ikbennietakkoordmetdepuntentellingvandealcoholyvan2015godverdomme@antwerpenboven.be met vermelding van uw naam en reden van de klacht.

Maandag is het uitzonderlijk geen clubavond, maar onze befaamde Overpoortrolling! We hebben zorgvuldig de beste cafeetjes voor jullie geselecteerd en we kunnen jullie garanderen op een geweldige afsluiter van deze lesvrije dag. Kom zeker allemaal af en breng jullie pete- en/of metekindjes mee, zodat we hen kunnen laten zien wat den AB verstaat onder rollen! We spreken af om 20.30u in de Canard Bizar. Moest je pas later kunnen inpikken, kan je mij steeds een berichtje sturen om te vragen waar we zitten (+32486288816). Natuurlijk, des te langer je wacht, des te kleiner de kans wordt dat ik nog (deftig) kan terug sturen!

Woensdag 4 november begint het volleybaltornooi van het SK. We hebben een voltallige ploeg van den AB bij elkaar gekregen en het zou voor hen leuk zijn om te ze gaan aanmoedigen. Voor zij die hier in geïnteresseerd zijn om te komen supporteren, spreken we om 18u af aan het GUSB.

Woensdag 11 november zijn het Gravensteenfeesten. We hebben hiervoor nog een 10-tal potten over. Moest je nog steeds niet overtuigd zijn of nog steeds niet goed weten wat de Gravensteenfeesten zijn:

  • In onderstaande link staan originele beelden van de bezetting van het Gravensteen in 1949 met in de beschrijving een korte uitleg waarover de bezetting ging. https://www.youtube.com/watch?v=jUUD8j0Af1A
  • De planning van die dag ziet er als volgt uit:
    • ’s middags zakken we met zen alle af naar het Gravensteen om daar opnieuw de kantelen te gaan bezetten en te verbroederen met de andere SK clubs. Afsluiten in het Gravensteen gebeurt met een prachtige vlaggenceremonie. Nadien trekken we met een grootse stoet vanaf het Gravensteen naar het Sint-Pietersplein. Ons thema dit jaar zijn Cowboys en Indianen en we gaan een grote saloon bouwen op onze remork. Uiteraard hebben we hier veel figuranten voor nodig (jullie dus). Het is een feestdag, dus waarom niet! En ja, we voorzien uiteraard drank! https://www.facebook.com/events/692610664173119/
    • ’s Avonds is er dan het avond feest in de tent op het Sint-Pietersplein. Zoals hierboven gezegd, zijn er nog een 10-tal potten over. Wil je dus erna nog met den AB een groot feestje bouwen en den AB komen vertegenwoordigen en laten zien dat we de staarkste club van Gent zijn, reageer dan op het bericht in de Antwerpen Boven Facebook-groep van woensdag met de prachtige woorden: ‘ja, ik wil een pot’. https://www.facebook.com/groups/536440543036695/

Ut Vivat, Crescat et Floreat KHSM Antwerpen Boven!

 

Weekmail 6: Alcoholy

Beste commilitones,

22 nieuwe schachten hebben we vorige week opgenomen in onze club. Wat een hoop. Ik denk dat zij die er bij waren het alleen maar kunnen beamen dat het overweldigend was. Voor de vijfde keer op rij hebben we Abnormalia overwonnen op maandag in de Canard en donderdag was onze cantuszaal letterlijk te klein. Hopelijk blijven jullie (en zij ook) massaal naar onze activiteiten komen, want ook deze week wordt het weer classic AB!

Maandag hebben we opnieuw clubavond. Voor € 1.50 kunnen jullie pintjes komen drinken in de Canard Bizar en komen bijpraten over de voorbije week / weekend. Voor zij die ook graat wat spektakel zien, het is maandag ook Bierrally van het SK en ook dit jaar zullen ze passeren in de Canard. Afspraak vanaf 21u.

Dinsdag hebben we één van onze jaarlijkse TOP-activiteiten: de Alcoholy. Voor één keer is de Overpoort van jullie, en kunnen jullie cafés in de Overpoort bezetten. Dit unieke spel zorgt elk jaar voor geweldige momenten en versterkt ook de banden! Het is een ideale activiteit om onze nieuwe schachten beter te leren kennen. We beginnen aan het spel om 20.30u en afspreken doen we aan de trappen van de Albert Heijn.
https://www.facebook.com/events/739381122860756/

Voor zij die ook nog eens een keertje willen gaan cantussen deze week, is er ook nog de modelclub der Antwerpse Gilde. Het nieuwe triumviraat organiseert haar eerste activiteit van het jaar. Op deze club verbroederen de drie clubs die onder de vleugels zitten van de Antwerpse Gilde, namelijk den AB, de Delijbrassers en den B.U.K. Deze club gaat door in de kleine zaal van de Canard Bizar en start om 20.30u. Omdat het om een modelclub gaat, worden jullie in stadskledij verwacht en kan je best de blauwe pagina’s in je codex eens doornemen.
https://www.facebook.com/events/1062184757139213/

Verder wil ik ook al even reclame beginnen maken voor de Gravensteenfeesten. Deze vindt dit jaar plaats op 11 november. Wat? 11 november? Op een feestdag? Joepie, ik heb dan geen les en kan komen! Het is de dag waarop we de studentenhelden van 1949 herdenken toen ze het Gravensteen bezetten en een welgemeende fuck you zeiden tegen de stijging van de bierprijs van 1 naar 2 frank (jawel, ge leest het goed). Overdag gaan we naar het Gravensteen voor de vlaggenceremonie en vervolgens in stoet naar het Sint-Pietersplein. Er vallen twee vaten te winnen voor de club die de mooiste praalwagen maakt, dus we hopen op veel commilitones die mee willen wandelen in de stoet (een AB-evenement hierover volgt nog). ’s Avonds is het avondfeest. Hiervoor zijn de potten echter beperkt (een 20-tal). Als ge van mij niets meer hoort, dan moet je woensdag om 17u de Facebookpagina van Antwerpen Boven in het oog houden, want dan zet ik de tickets online. Het principe is heel simpel: first come, first served!
https://www.facebook.com/events/428406574023339/

Ut Vivat, Crescat et Floreat KHSM Antwerpen Boven!

 

 

 

 

 

Weekmail 5: Doopweek

Beste commilitones,

Wat een editie van de cocktailavond was me dat! Zelden zoveel volk gezien in het café. Op een bepaald moment was het bijna onmogelijk om van het wc naar buiten te gaan. Om half twee waren onze 85 liter voorziene cocktails allemaal op. Iets dat ons met het 17de lustrum twee jaar geleden maar nipt lukte tegen het einde van de avond. Daarom, dank voor jullie (zatte) aanwezigheid en jullie zuipcapaciteiten. Al het gemuil en de zatte stoten die jullie hebben uitgehaald, hebben er voor gezorgd dat onze secretaris het volgende ABeeke nu al voor den helft geschreven heeft.

Komende week staat volledig in het teken van onze nieuwe schildknapen, want eindelijk hebben we doop.

Maandag 19 oktober is het buitendoop. Afspraak is om 20.15u aan de trappen van de Albert Heijn in de Overpoort. Hier zullen de schildknapen hun (impro)toneeltjes voor jullie brengen, waarna jullie ze ook nog mogen testen met vragen en voorstellen geven voor toneeltjes. Daarna zetten we de avond verder met de clubavond in de Canard Bizar. Uiteraard nog steeds met pintjes aan 1.50euro per stuk.

Woensdag 21 oktober is het pingpongtornooi van het SK. Onze ontspanning is nog op zoek naar één iemand die wel overweg kan met zo’n paletje. Als je zin hebt om hieraan mee te doen of als je meer informatie wilt, stuur hem een mailtje op ontspanning@antwerpenboven.be

Donderdag 22 oktober is het doopclub. Onze tweede club van het jaar en één van de twee hoogtepunten voor onze schachtentemmer. De schildknapen ondergaan hier hun laatste opdracht om het tot schacht te schoppen van onze KHSM. Cantussen doen we zoals altijd in de kleine zaal van de Canard Bizar en starten doen we om 20.30u.
http://on.fb.me/1LUHT36

Je merkt het, het wordt weer een niet te missen week voor onze club! Kom zeker af en kom gerust al het verse vlees mee keuren. Al moet ik misschien tegen sommigen zeggen dat ze dat niet té letterlijk hoeven te doen…

Ut Vivat, Crescat et Floreat KHSM Antwerpen Boven!